mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Naleśniki bezglutenowe

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 870
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_nalesnikiz3mak_n2.png

Naleśniki z mąki z ciecierzycy, gryczanej i jaglanej i mlekiem ryżowym. Są neutralne w smaku, więc mogą być i na słodko i nie. No i oczywiście jak chyba każdy produkt bezglutenowy, najsmaczniejsze jak są świeże. Jeden naleśnik o wadze ok. 60g ma 2,1 wymiennika, w tym 1,7 WW i 0,4 WBT.

Składniki:

• 4 jajka

 100g mąki jaglanej

 100g mąki gryczanej

 100g mąki z ciecierzycy

 500 ml mleka ryżowego

szczypta soli

150 ml wody

łyżka oleju (9g)

Obie mąki przesiać. Jajka umyć, dodać do mąki. Dodać mleko, wodę i sól. Zmiksować. Wymierzoną porcję oleju przelać do osobnego naczynia. Patelnię przed nałożeniem ciasta posmarować pędzelkiem namoczonym w naczyniu z oliwą. Smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni.

 

Tabela wymienników pozwala na smażenie na patelni dowolnej wielkości. Wystarczy potem zważyć porcję naleśników.

 

b2ap3_thumbnail_nalesnikiz3mak_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_nalesnikiz3mak_tab.png

 

Kaloryczność produktu w 100g

b2ap3_thumbnail_nalesnikiz3mak_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość niedziela, 26 październik 2014

Instagram

Kategorie

Archiwum

Zaloguj się